BEITS - BUITENBEITS - BINNENBEITS - SIKKENS - SIGMA - RAMBO - CETA BEVER - VERNIS


BEITS


Beits is een hout-verduurzamingsmiddel dat direct op kaal hout toegepast kan worden, dus zonder grondlaag. Er bestaat transparante beits, waarbij de nerf zichtbaar blijft en dekkende beits waarbij een gekleurde laag over het hout wordt aangebracht en de nerfstructuur alleen in reliŽf zichtbaar blijft.
Beits dient bij voorkeur in meerder lagen aangebracht te worden.

Transparante beits

is verkrijgbaar in een blanke variant en in diverse kleuren. In het standaard assortiment zitten voornamelijk bruintinten en lichte tinten. Op de mengmachine zijn vele kleuren te maken. Het uiteindelijke resultaat dat een kleur geeft is overigens sterk afhankelijk van de houtkleur zelf, die vanwege het transparante karakter altijd een rol blijft spelen. Het aantal toegepaste lagen is ook bepalend voor de eindkleur.

Er zijn vele beitssoorten te krijgen zoals binnenbeits, buitenbeits, vloerbeits, waterbeits, wasbeits, spuitbeits en meubelbeits.

transparante beitsDekkende beits

is verkrijgbaar in vrijwel elke gewenste kleur. Indien een kleur niet standaard in het assortiment zit dan kunnen we deze meestal maken. Dekkende beits is meestal zijdeglans of halfglanzend.
Het grootste verschil tussen dekkende verf en dekkende beits is dat de beits direct toepasbaar is op hout en geen grondlaag nodig heeft zoals bij verf.
Dekkende beitsen worden geleverd op waterbasis of oliebasis afhankelijk van het merk.

dekkende beitsBinnenbeits

wordt toegepast op meubels, lambriseringen, schrootjes etc.. 
Het is verkrijgbaar  in verschillende kwaliteiten. Het verschil zit voornamelijk in de slijtvastheid. Er is transparante en dekkende binnenbeits. Het is verkrijgbaar op water- en op oliebasis. De soort hout en het soort oppervlakte is van groot belang bij de beitskeuze.


Buitenbeits

wordt toegepast op buitendeuren, kozijnen, gevelbetimmeringen, schuttingen, tuinhuisjes etc. 
Het beschermd beter tegen uv-straling als een binnenbeits. Er is transparante en dekkende buitenbeits. Het is verkrijgbaar op water- en op oliebasis. De soort hout, de eventuele voorbehandeling die het hout al ondergaan heeft en het soort oppervlakte is van groot belang bij de beitskeuze. Voor een schutting of een hardhouten kozijn worden verschillende producten gebruikt die wel beide de naam buitenbeits kunnen dragen. Laat u dus voorlichten!!

Olie, was en impregnanten zijn nog andere houtverduurzamingsmiddelen. Meer informatie over beits vindt u onder de rubriek ondergrond& hout.

VERNIS


Vernissen zijn er voor verschillende toepassingen zoals hout, metaal, koper, papier etc. Voor al deze producten zijn vernissen verkrijgbaar. Hieronder wordt specifiek houtvernis behandeld.

Vernis is een transparant beschermingsmiddel dat direct op kaal hout toegepast kan worden. Het dient altijd in meerder lagen aangebracht te worden. Vernis dringt minder in het hout als beits en het vormt meestal een slijtvastere laag als beits. Let op! dit wil niet in alle gevallen zeggen dat het ook duurzamer is.

Vernis is meestal blank maar is ook in enkele transparante bruintinten verkrijgbaar. Vernissen kunnen van mat tot hoogglanzend geleverd worden. Er zijn speciale bootvernissen, 2 componenten vernissen, vloervernissen, meubelvernissen etc.

Vernis is verkrijgbaar op waterbasis, oliebasis en soms op spiritusbasis. Elke basis heeft zijn eigen voor- en nadelen. Er zijn zeer veel uiteenlopende kwaliteiten verkrijgbaar. De keuze van een vernis is sterk afhankelijk van de toepassing. 

Vernis wordt ook toegepast als beschermlaag over bijvoorbeeld muurverf of beits.
Meer informatie over vernis vindt u onder de rubriek ondergrond bv hout en vloeren.

BEITS buitenbeits binnenbeits SIKKENS

 

BEITS buitenbeits binnenbeits SIGMA

 
BEITS BUITENBEITS BINNENBEITS RAMBO VERNIS
 
BEITS BUITENBEITS BINNENBEITS CETA BEVER VERNIS
 
BEITS buitenbeits binnenbeits HERMADIX vernis
 

BEITS buitenbeits binnenbeits TREA-LYX Vernis

 

BEITS buitenbeits binnenbeits JOTUN vernis

 

BEITS buitenbeits binnenbeits BRINK MOLYN vernis

behang gordijnen zonwering interieurstickers vloerbedekking advies aan huis Van Doorn adresgegevens webwinkel