VLOEREN - LAKKEN - BETONVERF - VLOERLAK - PARKETLAK - KURKLAK


Soort vloer Aankleuren Afwerken
Beton Betonverf Betonverf
Zachthout Water(gedragen) beits Vloerlak
Zachthout Water(gedragen) beits Olie (+ was)
Hardhout Water(gedragen) beits Parketlak
Kurk   KurklakBetonverf


Er bestaat vele kleuren dekkende betonverf en er is transparante betonverf.
Er bestaan grote verschillen in de mate van slijtvastheid en oplosmiddelbestendigheid tussen de verschillende merken. Laat u hierover voorlichten !

Betonverf Histor slijtvastZacht hout


Lak
Een zacht houten vloer dient voorzien te worden van een `elastischere` laklaag die met het oppervlak meegeeft. Bij sommige merken maken ze een onderscheid in een hard- en zachthout kwaliteit. Een lak op een zacht houten vloer zal echter nooit dezelfde levensduur hebben als een lak op een hardhouten vloer. Om slijtage te beperken kunnen deze vloeren het beste onderhouden worden met een vloerpolish die een extra beschermend laagje aanbrengt. Afhankelijk van de belasting kan deze enkel malen per jaar eenvoudig aangebracht worden, zo wordt de laklaag minder snel aangetast.

Olie
Een olie geeft een natuurlijker, doffer effect aan hout. Het is goedkoper en bij slijtage makkelijker bij te werken. Het product dient wel minimaal 1 x per jaar met olie onderhouden te worden, de slijtage is veel groter. Dit kan gedeeltelijk met een onderhoudsmiddel opgevangen worden. Ook is het mogelijk over de olie een was aan te brengen die een hogere slijtlaag geeft.
 
behang gordijnen zonwering interieurstickers vloerbedekking advies aan huis Van Doorn adresgegevens webwinkel